15 Ağustos 2011 Pazartesi

Almanya/Seibert: Yarınki zirvenin gündeminde eurobond yok


Berlin Hükümeti Sözcüsü Steffen Seibert, yarın yapılacak Sarkozy-Merkel zirvesinden eurobond kararı çıkmayacağını söyledi

Almanya/Seibert: Yarınki zirvenin gündeminde eurobond yok
Alman hükümet sözcüsü Steffen Seibert, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in yarın bir araya gelmesi beklenen Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile görüşmesinde Euro Bölgesi'nin ortak tahvil satışını gündeme getirmeyeceğini belirtti.

Seibert düzenlediği basın toplantısında, yarın yapılması öngörülen Sarkozy-Merkel görüşmesinde, Euro Bölgesi ülkelerinin ortak tahvil çıkarması konusunun ele almayacağını dile getirerek, Almanya'nın bu fikre karşı olduğunu savundu ve konunun ancak Sarkozy'nın gündeme getirmesi durumunda görüşüleceğini ifade etti.

Siebert, ''Alman hükümeti, Euro Bölgesi'nin ortak tahvil satışının mantıklı olmadığına dair çok sayıda gerekçesi bulunuyor ve bu nedenle bu konu yarınki toplantıda yer almayacak'' dedi.

Euro Bölgesi'nin ortak bir para politikası olduğuna ancak bölgeye üye her ülkenin farklı faiz oranları ve ayrı ayrı mali politikaları bulunduğuna dikkat çeken Seibert, bu nedenle eurobondun bir seçenek olmadığını savundu.

Yarın Paris'te yapılması öngörülen Sarkozy-Merkel görüşmesinde Euro Bölgesi'nin yönetim konusunun ele alınacağı tahmin ediliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder